Либийското МВР обвини директно частната военна групировка Вагнер в химическа атака и

...
Либийското МВР обвини директно частната военна групировка Вагнер в химическа атака и
Коментари Харесай

Либийското МВР обвини частната "Вагнер" в химическа атака

Либийското Министерство на вътрешните работи упрекна директно частната военна групировка  " Вагнер " в химическа офанзива и потреблението на нервно-паралитичен газ, съобщава  https://www.dailysabah.com. От месеци приетото от Организация на обединените нации и Запада либийско държавно управление упреква, че съветската военна група работи на страната на подкрепяния от Москва маршал Халифа Хафтар. Сега пък министърът на вътрешните работи на Либия Фатхи Башага стигна и до обвинявания и в използването на химическо оръжие. Според него офанзива била до столицата Триполи.

Само преди три месеца турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Турция няма да мълчи за подкрепяните от Русия наемници, които оказват помощ на военачалника Халифа Хафтар в Либия. Турция е съдружник на интернационално приетото държавно управление в Триполи на премиера Файез ал Сарадж, с който предишния месец подписа съглашение за усилване на военното съдействие, споделя Националното радио. Анкара вече е изпращала военни доставки в Либия в нарушаване на оръжейното ембарго на Организация на обединените нации, съгласно отчет на специалисти на интернационалната общественост. В него се споделя, че Ал Сарадж е желал от Анкара помощ, откакто Хафтар е получил от поддръжка от Йордания и ОАЕ. 

Турция не отговори директно на изказванията в отчета на Организация на обединените нации, само че Ердоган съобщи, че Анкара не може да пренебрегва помощта за Хафтар от подкрепяната от Кремъл частна военна компания „ Вагнер “. „ Посредством „ Вагнер “ те на процедура работят като наемници на Хафтар в Либия. Вие знаете кой им заплаща “, акцентира тогава Ердоган. Оттогава не е известно да е повдигал тематиката .

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР